18:00

IF Hallby FK 1

Referat: Värnamo Södra FF - IF Hallby FK 3-1 (1-0)

Årets seger efter årets bästa tempo
I en mycket tempostark fotbollsmatch besegrade vi väldigt duktiga Hallby med 3-1!

Alla våra 15 lirare gjorde verkligen personbästa inställningsmässigt idag och glädjen efter denna typen av seger slår det mesta. Spelmässigt kunde vi inte ha lika långa anfall som vi vill idag då motståndet var för starkt men att kriga om varje boll och alltid försöka vårda bollen inom laget så gott som möjligt fullföljdes till pricka.

Första halvlek innehöll få målchanser och vårt ledningsmål tillkom då Viktor drog till från långt håll och den våta planen gav bollen extra skjuts. Gästerna skapade en riktigt vass chans men då dök Pontus ner till stolpen och tippade ut bollen galant.

Annars var vi oerhört vakna på Hallbys vassa anfallsvapen från kantposition och yttermitt, ytterback, och mittback samarbetade glimrande.

Andra halvlek var desto mer chansrik och vi skapade direkt på avspark ett friläge för Bleron från kanten som målvakten räddade. Istället var det Hallby minuten senare spräckte nollan via ett friläge som de stänkte dit.

Modet föll en kort period för oss och Hallby skapade ytterligare ett friläge som Pontus avvärjde. Vi jobbade oss in i matchen igen på ett imponerande sätt och skapde bland annat en trippelchans efter hörna och hade en vass frispark från Julius som räddades.

Hallby hade också bollen dansande på vår mållinje efter hörna så matchen stod verkligen och vägde. Då stegade Seyar iväg längst kanten och spelade snett hemåt bakåt till Bleron som sätter 2-1 med 13 minuter kvar!

Därefter sliter grabbarna euforiskt och belönas med att få sätta 3-1 på hörna i slutsekunderna då Albin U stänker in Carls hörna.

Oavsett hur matchen slutat resultatmässigt är det sådana här matcher man kommer ihåg efter säsongen och senare än så. Att som lag verkligen ge allt och kämpa för varandra är liksom det som det handlar om!